آخرین آموزش ها

 

برای دریافت مزایای استخرهای پرورش ماهی

   هشت ضلعی بر رو عکس بالا کلیک کنید

ورود به سایت

اوقات شرعی

روشهای کلی  در پخت ماهی

 

جوشاندن: اين روش منحصرا" براي سوپ بكار مي رود .در اين روش تمام عطر وطعم ،ماهي به سوپ منتقل مي شود وبه همين منظور ماهي را بعداز تميز كردن وكندن فلسها به طور كامل با استخوانها وزوائد مي پزند .

آب پز كردن : صحيح ترين روش براي طبخ  ماهي آب پز كردن آن در آب يا هر نوع مايع ديگر است براي اين منظور بايد ماهي در حرارت زير نقطه جوش مايع پخته شود يعني آب داخل ديگ هر گز نجوشد پس از آبپز كردن ماهيان استخواني ،با كمك چنگال استخوانهاي آنرا جدا كرده وگوشت خالص ماهي در تهيه خوراكيهاي مختلف ازجمله كتلت ،كباب كوبيده ،استانبولي پلو ،ماكاروني وغيره همانند گوشت گوساله وگوسفند استفاده نمائيد .

طبخ ماهي با بخار : ماهي راروي يك بشقاب يا كاغذ آلومينيومي كه روي آنرا كره ماليده ايد قرار داده سپس آنرا روي ظرفي كه در آن آب به آهستگي مي جوشد بگذاريد تا بتدريج با بخار آب  پخته  شود.

سرخ كردن ماهي : اين روش طبخ براي ماهيهاي كوچك كه گوشت نرم ولطيفي دارند مناسب است بهتر است از روغن مايع استفاده شود .

طبخ آرام وسرخ كردن ماهي در فر : در اين روش طبخ ،تمامي ماهيها را درفر قرار مي دهيم . ماهي بر روي بستري از انواع سبزيجات معطر قرار مي گيرد وگاهي نيز درسوپ وگاهي نيز در سوپ وهمچنين كره وروغن مايع پخته مي شود درجه فر رادر حد متوسط قرار داده تا ماهيها به آرامي پخته شوند .

كباب كردن ماهي : ماهيهاي كوچك وچاق مانندقزل آلا ،بچه آمور وياكپور براي كباب كردن مناسب هستند براي اين كار دردوطرف ماهي به طورمورب چند برش ايجاد كرده وحدود 5 دقيقه آنرا در مايع نمك ،فلفل وآبليمو قرار مي دهيم وسپس به ماهي روغن مايع ماليده ،هر طرف ماهي  رانزديك 10 دقيقه روي آتش كباب مي كنيم وقتي كه رنگ آن كمي تيره شد ،استخوان ستون فقرات براحتي از گوشت جدا مي شود وماهي كاملا" پخته وآماده سروخواهد بود .


پلوماهي

 

مواد لازم:

ماهي كپور يا آمور ويا فيتوفاگ  يك كيلو      

برنج نيم كيلو

نخود فرنگي  يك قوطي                                

گوجه فرنگي خرد شده 250گرم

نمك 2 قاشق غذا خوري                                

دارچين وفلفل   1 قاشق چايخوري

روغن نصف ليوان                                         

آرد 2 قاشق غذاخوري

سير رنده شده يك بوته                              

زرد چوبه1 قاقش غذاخوري

 

طرز تهيه:

ابتداپولك  هاي ماهي رامي گيرم .سپس شكم ماهي راخالي كرده وتميز مي شوئيم بعد تكه تكه مي كنيم .آرد ،زردچوبه وكمي نمك رامخلوط كرده ،تكه هاي ماهي راآردزده ،درروغن سرخ مي كنيم .كمي كه سرخ شد بعد استخوانهاي  ماهي راگرفته وخرد مي كنيم .برنج راآب كش كرده وروي صافي مي ريزيم ،گوجه فرنگي را يك دقيقه در آب جوش قرار داده تا پوست آن به راحتي جدا شود وبعد ريز خرد مي كنيم .اگر از نخود تازه استفاده مي كنيم كمي مي پزيم اگركنسروباشد به همان صورت روي صافي ريخته تا آبش گرفته شود داخل قابلمه كمي روغن ريخته در صورت تمايل براي ته ديگ از نان يا سيب زميني استفاده كرده در ته قابلمه مي چينيم .بعد برنج رابا كف گير داخل قابلمه ريخته وبه ترتيب به صورت لايه لايه ازنخود فرنگي خرد شده ،سير رنده شده ،ماهي ،گوجه فرنگي ،دارچين وفلفل مي ريزيم قابلمه راروي اجاق قرارداده وپس ازدم كشيدن داخل ديس مي كشيم .در صورت تمايل مي توان ازمصرف سير صرف نظر كرد .

 


كباب ماهي قزل آلا

موادلازم براي 4 نفر:

ماهي قزل آلا                 3عدد

فلفل دلمه اي سبز         2عدد

گوجه فرنگي كوچك        10عدد

دنبه گوسفند               100گرم

نمك ,فلفل                   يك قاشق مرباخوري

آبليمو                         4قاشق غذاخوري

 

طرزتهيه:

ماهي را به قطعات كوچك برش داده با آبليمو،نمك وفلفل مخلوط كرده وبه مدت 2 ساعت در يخچال بگذاريد،بعد ماهيها را از مخلوط فوق خارج كرده ،به سيخ زده ،بصورت يك در ميان تكه هاي ماهي ،دنبه ،فلفل سبز وگوجه  فرنگي را اضافه كنيد ,بهمين ترتيب تا سيخ پرشود ، سپس سيخ آماده شده را روي آتش زغال يا كباب پز كباب كنيد.توجه : بهتر است از سيخ هاي كوتاه چوبي استفاده كرده وبا همان سيخ ها سرسفره ببريد.

 

 

سالاد ماهي با ماكاروني


 

مواد لازم براي 6 نفر:

1.5 كيلو ماهي قزل آلا

1 بسته ماكاروني فرمي

1 فنجان هويج ريز شده

1/2 قاشق غذاخوري روغن زيتون

1/2 فنجان كرفس ريز شده

نصف فنجان زيتون سياه

1/2 فنجان پيازچه خرد شده

1/2 فنجان فلفل سبز خرد شده

1/4 فنجان بادام زميني بود داده

نصف فنجان مايونز

نصف قاشق چايخوري نمك

1/8 قاشق چايخوري فلفل

1 عدد گوجه فرنگي ريز شده

 

طرز تهيه:

 

ماهي را با كمي آب بپزيد بعد بگذاريد سرد شود. پوست و استخوانهاي ماهي را جدا كرده گوشت آنرا به قطعات كوچك ببريد ماكاروني را مطابق معمول آب پز كنيد. قبل از آب كشي (حدود 2 دقيقه قبل) هويج را به آب و ماكاروني در حال جوش اضافه كرده و خوب بهم بزنيد. بعد كرفس پياز فلفل سبز و ماهي را اضافه كرده خوب بهم بزنيد تا مخلوط شوند. در ظرف ديگري مايونز فلفل و نمك را مخلوط كرده و آن را هم به مواد قبلي اضافه كنيد و به آرامي بهم بزنيد اين غذا فورا بايد سرو گردد در غير اينصورت درب ظرف را بسته در يخچال بگذاريد. در هنگام مصرف مي توانيد سالاد را با زيتون و گوجه فرهنگي تزئين كنيد.